Your cart

No products in the cart.

BlogBlog Single

Trendovi u dizajnu enterijera za 2021. godinu

Nipošto ne zagovaramo slepo praćenje trendova, ali s vremena na vreme volimo da budemo u toku sa popularnim pojavama u dizajnu enterijera. A i što da ne – pomešajte malo aktuelne trendove sa svojim autentičnim stilom i dobićete zanimljiv patchwork koji je karakterističan samo za vas!

Smatramo da je dizajn enterijera još jedan odličan način da iskažemo svoju individualnost, a uz inspiraciju koju vam danas donosimo verujemo da će vas podstaći da osvežite svoj životni prostor. 

Prirodni materijali i tople boje

Ove godine su sve aktuelniji prirodni materijali. Okrećemo se drvetu, koje je samo po sebi bogate tople boje, a uz to svakako dolazi i čitav spektar dekoracija i drugog nameštaja kroz koje preovladavaju braonkaste, bordo, oker, bež i svetlo narandžaste nijanse. 

Tople boje stvaraju prijatnu i ušuškanu atmosferu, a to je upravo ono čemu želimo da se vratimo na kraju napornog dana. 

Izvor fotografije: Carla Natalia

DIY dekoracije

Kako smo većinu prošle godine proveli u četiri zida, mnogi od nas su se okrenuli uređivanju svog doma kako bi ga učinili prijatnijim. Neki su konačno završili renoviranja i mnoge sitne popravke koje su čekale da dođu na red. Neki su se posvetili opremanju svoje kućne kancelarije. A neki su uložili vreme u pravljenje DIY (“do it yourself”) dekoracija.

Ovaj trend nikada neće izaći iz mode, a ako i vi volite da nešto lepo napravite sa svoje dve ruke, Pinterest je odlično mesto na kom možete pronaći bezbroj ideja. 

Nama su posebno zapali za oko ovi jako interesantni ramovi za slike! 

Izvor fotografije: Pinterest

Alternativne stolice

Pored lejzi begova koji su već neko vreme aktuelni, dizajneri enterijera se okreću minimalizmu, te su tako ponovo u trendu tronošci u savremenijoj varijanti i stolice koje su možda malo više zamenile udobnost za estetiku.

Ipak, kako je dizajnerima na umu da iskoriste predmet na više načina, sve više je taburea, pa čak i celih sofa koje kriju i mesto za odlaganje sitnica. 

Dekorativno, udobno, ali i praktično? Izgleda da može sve! 

Izvor fotografije: Graham & Greene

Rasveta kao umetničko delo

Još jedan trend koji je uzeo maha je dekorativna rasveta. Sve je više modela zidnih lampi, visilica i lustera koji, osim što osvetljavaju prostor, oduševljavaju i svojim dizajnom. Naravno, u zavisnosti od veličine vaših prostorija, kolorita ambijenta i propratnih dekorativnih elemenata, znaćete koji model rasvete bi se najbolje uklopio.

Ali svakako budite i malo odvažni, jer jedan nesvakidašnji model može zaokružiti enterijer i dati mu novu dimenziju.

Ukoliko ste u potrazi za baš takvim modelima, naše HOME LIGHT kolekcije mogu biti baš ono za čim ste tragali.   

Zidna lampa Aurora iz Linea kolekcije 

Vrh stranice