Your cart

No products in the cart.

BlogBlog Single

6 trikova kako da prostor učinite vizuelno većim

Mali prostori imaju svoj šarm i pružaju ušuškanost, ali ponekad sigurno poželite da ga učinite većim. Ako već ne možete promeniti kvadraturu svoje prostorije, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da makar stvorite iluziju većeg prostora. 

1. Birajte nameštaj svetlijih tonova

Bilo da opremate dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu, odlučite se za komade svetlijih tonova. Oni reflektuju prirodnu svetlost i na taj način će vaša prostorija biti osvežena.

Čak i svetliji kuhinjski elementi će oživeti vaš dom i dati mu posebnu vibraciju.

A ukoliko se plašite da će prostorom zavladati jednoličnost, uvek se možete okrenuti šarenim detaljima koji će razbiti monotoniju ove palete boja. 

2. Izbegavajte velike tepihe

Čupavi tepisi velikih dimenzija možda jesu simpatičan detalj i posebno drag komad tokom hladnih, zimskih dana, takvi tepisi mogu vrlo lako progutati vašu sobu.

Zato se radije odlučite za lagane prostirke i staze. A ako baš volite tepihe i ne želite da se oprostite od njih, odaberite tepih svetlije boje poput bele, bež, svetlo plave ili možda nekih drugih nežnih pastelnih boja.  

3. Ogledala vizuelno povećavaju prostor 

Da li vam se nekad desilo da vas u nekom kafiću ili stanu zbuni ogledalo i u trenutku vam promeni percepciju prostora? To je magija ogledala koju vam predlažemo da iskoristite. Pozicionirajte ih u prostoriji, napravite kombinaciju velikih ogledala do poda i manjih ogledala na noćnim stočićima. Preporučujemo vam da pronađete vintage ogledala sa raskošnim ramovima, što će biti dodatna dekoracija u vašem domu.

 

4. Manje dekoracija

Minimalizam kao trend u dizajnu enterijera ne jenjava, pa osim što ćete ispratiti aktuelnosti na tom polju, takođe ćete osloboditi svoj prostor velike količine nepotrebnog nameštaja, dekoracija i sličnog. Dopustite prostoru da diše. Odaberite nekoliko efektnih detalja poput knjiga, biljaka, fotografija i dajte svoj autentični pečat sobi. 

5. Izaberite lagane, prozirne zavese

Zašto su ovakve zavese dobar izbor? Osim što propuštaju dovoljno prirodne svetlosti, laganije su i samim tim lakše za održavanje. A to je dovoljan razlog da one budu i vaš izbor! 

6. Unesite još rasvete

Više izvora svetlosti je uvek veliki plus, posebno za manje prostorije. Kombinujte lustere sa zidnim i podnim lampama, koje nužno ne moraju da budu istog dizajna. Poigrajte se sa senkama i stvorite atmosferu koja vama odgovara. 

A ukoliko ste u potrazi za novim modelima rasvete, naš brend HOME LIGHT ima širok izbor kvalitetne i moderne dekorativne kućne rasvete. Odaberite svoj model iz kolekcije Chroma, Linea, Spectra ili Sphere.  

Stona lampa Felix iz Chroma kolekcije 

Vrh stranice